Gruvan i Garpenberg. Foto: Jack Mikrut/Scanpix
GARPENBERG

Laddar inför storinvesteringen

”Det är ett väldigt stort intresse”
1:05 min

I Garpenberg laddas det nu för fullt inför gruvbolaget Bolidens jätteinvestering på fyra miljarder kronor. Något som kommer innebära en boom även för det övriga näringslivet i Hedemora kommun, menar Karin Löfstrand på Hedemora Näringsliv AB.

– Det blir ju underleverantörer som får jobb nu när man håller på att göra i ordning för att komma igång med den utökade gruvbrytningen. Men sedan kommer det dessutomminst bli 70 jobb på sikt, säger Karin Löfstrand.

– Och nu kommer det ju väldigt stort intresse från allmänheten och företagare, med frågor som handlar om boende, servicen, kommer skolan finnas kvar, och så vidare, fortsätter hon.

Och nu håller man på att arrangera en mässa den 14 maj, en företagardag, där man bjuder in företagare och allmänhet att visa upp vad man kan erbjuda och dels komma och ta del av det utbud som finns.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".