Elöverkänslig vill stoppa 3G-mast

Lena Grönberg som är elöverkänslig kan inte längre besöka sin sommarstuga vid Kårarvet eftersom en 3G-mast satts upp där. I början av juli skrev hon ett brev till landshövding Ingrid Dahlberg för att få hjälp med detta. Men svaret blev negativt.

I brevet skriver landshövdingen till Lena Grönberg att hon ”...beklagar att du upplever din situation på det sätt du beskriver i ditt brev. Länsstyrelsen har dock ingen möjlighet att med de förutsättningar som nu finns göra någonting åt denna situation.”

- Jag kände mej väldigt ledsen när jag fick det här svaret, säger Lena Grönberg till Dalanytt.

Lena Grönberg kan pågrund av sin elöverkänlighet inte längre vara i sin sommarstuga vid Kårarvet då kommunen har satt upp en 3G-mast där. Och nu planeras det också en mast vid Lenas permanenta bostad i Samuelsdal i Falun.

- Jag tror inte att jag kommer att kunna bo kvar utan får försöka skaffa nån husvagn och sätta upp den någonstans långt ute i en skog.

Lena Grönberg hoppas nu att utbyggnaden av 3G-master i Faluområdet kan stoppas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".