Paulsson kan komma tillbaka till politiken trots misshandelsmisstankar

Igår avslutades rättegången vid Falu tingsrätt mot Nationaldemokraternas frontfigur Tor Paulsson. Han är misstänkt för misshandel av sin sambo och har skilts från sina politiska uppdrag. Men Anders Steen, partiledare, tror att Paulsson kan komma tillbaka till politiken.

Tor Paulsson har ju anklagats för att vid ett flertal tillfällen under den senaste tiden ha misshandlat sin sambo. Senast på midsommardagen under en fest hemma i Gagnef då Tor Paulsson ska ha suttit grensle över sin sambo och slagit henne upprepade gånger med knytnävsslag.

Han ska även ha försökt att strypa henne. Anders Steen, partiledare för Nationaldemokraterna och Tor Paulssons styvfar, var inkallad som vittne på Tor Paulssons sida och han betraktar det som inträffat som en familjetragedi.

- Här är ju två vuxna personer inblandade och fem barn. Här måste ju de kunna leva vidare utan att de ska få höra att pappa sitter i fängelse. Här gäller det att stötta upp alla, säger Anders Steen som tror att partiet har del i det hela på grund av arbetsbelastningen han fått.

Utbränd påstår Tor Paulsson att han varit och som sista punkt på rättegångsdagen bad han själv om att få ta till orda och reste sig upp och höll ett långt tal där han berättade att han skrivit ihop tvåhundra sidor under dom två veckor som han suttit häktad.

Rätten fick nu ta del av en del av Tor Paulssons egen analys av sig själv och varför han gjort som han gjort. Bland annat berättade han att han inte var någon typisk hustrumisshandlare och att han faktiskt hade haft kontroll på läget när han slog. Han slog inte så hårt och hans sambo var ovanligt stark kunde Tor Paulsson berätta.

Jag har dessutom redan fått mitt straff sa han vidare. Under åtta år har jag byggt upp mitt varumärke. Nu är det sönderslaget. Tor Paulsson syftade här naturligtvis på sin position inom Nationaldemokraterna.

Där är han petad från alla poster sen i midsomras, men han är fortfarande medlem. Och han kan komma tillbaks inom politiken säger styvfadern Anders Steen.

- Inom tre till fem års tid kan Tor Paulsson eventuellt komma tillbaka till politiken men inte på några ledande poster eftersom han brännt sig en gång, säger Anders Steen. Bränt barn skyr elden säger man ju.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".