Christer Olsson i leksandsbåset. Foto Micke Gustafsson, Scanpix
Ishockey

Olsson huvudtränare i Leksands IF

Leksands IF går i från det delade tränarskapet som laget hade i vintras och har utsett Christer Olsson till ny huvudtränare. Niklas Eriksson blir kvar som assisterande tillsammans med Andreas Appelgren, närmast från Mariestad.

I vintras delade Christer Olsson och Niklas Eriksson på huvudtränarskapet.

Sportchefen Tommy Salo har vid ett par tillfällen sagt att han inte är förtjust i det delade ledarskapet och att han gärna ser tre tränare i båset.

– Jag vill ha en tydligare förstatränare under den kommande säsongen och efter utvärderingsarbetet vi har genomfört efter den sista matchen har jag kommit fram till att Christer Olsson är den som får ta det ansvaret, säger sportchefen Tommy Salo till leksandsif.se

Ny assisterande tränare tillsammans med Niklas Eriksson blir Andreas Appelgren, som tidigare tränat Mariestad i allsvenskan.

– Han var huvudtränare när klubben tog steget från division ett till allsvenskan för några år sedan. Hans inträde kommer göra att vi får mer tränartid per spelare vilket kommer göra att vi kan få en ännu bättre harmoni i och runt truppen, säger Tommy Salo.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".