1 av 2
Kvällsmat för får och lamm i Gladgården. Foto, Stefan Ubbesen.
2 av 2
Petter, Gunnel och Jonas Gustavsson bland sina lamm vid Gladgården i Dala Järna. Foto, Stefan Ubbesen.
DALA JÄRNA

Efterfrågan på lammkött ökar kraftigt

Gunnel Gustavsson: ”Vi räcker inte till på långa vägar”
1:27 min

De senaste åren har efterfrågan av svensk lammkött ökat kraftigt i Dalarna. Vilket förstås märks inte minst till påsk. Och det här är trevlig utveckling för många fårbönder, som till exempel familjen Gustavsson vid Gladgården i Dala Järna.

– Ja, användningen av lammkött är idag fyra-fem gånger så stor. Vi har blivit många fler producenter, men ändå kan vi inte hålla igång så att konsumenterna får svenskt kött, det räcker inte på långa vägar. Det säger Gunnel Gustavsson vid Gladgården.

– Utvecklingen gick spikrakt upp 2006 när vi byggde nytt, säger Petter Gustavsson.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".