Borlängebo inblandad i dopningshärva

En större dopningshärva som utgår från Borlänge utreds just nu av Internationella åklagarkammaren i Uppsala. Brottsutredningen omfattar bland annat grovt dopningsbrott och grovt smugglingsbrott.

– En person har varit frihetsberövad en längre tid och han misstänks ha handlat med dopningsmedel i en större mängd, säger förundersökningsledare Ann-Christin Maderud.

Den häktade personen är från Borlänge och togs redan i februari i år i samband med skottlossning i centrala Borlänge. Sen dess har han suttit häktad och gör så fortfarande. Då rörde det sig om framkallande av fara för annan, förberedelse till grov misshandel och grovt vapenbrott. Nu är han häktad bland annat på grund av misstankarna om dopingsmuggling.

Åtal ska vara väckt den 27:e juli, men Ann-Christine Maderud på Internationella Åklagarkammaren i Uppsala säger att förundersökningen kommer att ta längre tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista