Dalapolitiker vill slå samman partier

Folkpartiet kan tänka sig färre borgerliga partier i framtiden. Partiledaren Lars Leijonborg säger att man mycket seriöst ska överväga att slå samman två eller flera av dom borgerliga partierna. Det uppger Svenska Dagbladet idag.
Bo Brännström, som är ordförande för Folkpartiet i Dalarna och  kommunpolitiker i Avesta, tycker att den här idén är bra.

- Vid varje val försöker de borgerliga parterna att ta röster från varann i stället för att ta i från huvudfienden, socialdemokratin, säger han.
Bo Brännström tycker att det finns många partier idag, och han säger att det bara är nyansskillnader mellan de borgerliga partierna.

Styr ihop
I Avesta där Bo Brännström är verksam styr sex partier ihop sedan valet 1992. Alla de borgerliga partierna, miljöpartiet och ett lokalt parti och även om det samarbetet fungerar bra så finns det klara fördelar med en sammanslagning även lokalt
- Beslutsfattandet måste bli mer effektivt och så kan det bli med färre partier, säger han.
Men Bo Brännström tror att det är troligt i att de borgerliga partierna i framtiden kommer att slås sammans, men inte före valet 2006. Däremot kan det bli aktuellt i valet 2010.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista