Mycket innebandy i Mora i helgen när Buster- och Starlet Cup avgörs. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg.
Innebandy/Mora

Buster & Starlet Cup lockar tusentals

"Betyder mycket för innebandyn i Mora"
1:20 min

Nu i helgen äger en av Sveriges största innebandycuper rum i Mora. Buster och Starlet Cup lockar tillsammans nästan 3000 deltagare.

– Jag hoppas att vi vinner men det kommer att bli hårt. Det känns lite nervöst nu precis innan matchen. Jag tycker att Buster och Starlet cup är en bra tävling, men den ligger lite sent på året, säger Oskar från Hårsta IBK innan han springer in på planen för att värma upp.

– Jag hoppas på vinst och att vi går vidare till final, det är kvartsfinal nu. Grabbarna är så taggade, säger Linus Heimer, tränare för Hudiksvallslaget.

Matchen drar igång. Men det är bara en av många. Det är nästan 200 lag som ska tävla här i Mora under de två helger som cupen pågår. En cup som har stor betydelse för innebandyn på orten.

– Ja den betyder rätt mycket, vi har ju en del ekonomiska ben att stå på i KAIS Moras innebandylag, men den här cupen är ju ett av dem, säger Conny Törehed som är cupansvarig.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".