Fängelse för Tor Paulsson

Nationaldemokraternas partiorganisatör Tor Paulsson fälldes i dag av Falu tingsrätt för grov misshandel, misshandel och olaga hot mot sin sambo och han dömdes till fängelse i ett år och fyra månader.

Det var i samband med en midsommarfest i Gagnef som Tor Paulssons misshandel av sambon till slut anmäldes. Enligt vittnen ska han under midsommarkvällen ha suttit grensle över henne, slagit henne upprepade gånger med knytnävarna och han ska ha försökt att strypa henne.
Han har också stått till svars för att ha misshandlat sambon vid två tidigare tillfällen.

Politiska arbetet tog knäcken
Under rättegången har Tor Paulsson sagt att det är det politiska arbetet i Nationaldemokaraterna som tagit knäcken på både honom och parets förhållande. Énligt hans försvarare, advokat Tore Noreberg, ska misshandeln ha berott på att Tor Paulsson var utbränd och deprimerad, att han var berusad och att sambon ska ha varit otrogen.
Tor Paulsson erkände delar av det som han anklagas för, men förnekar att tagit strypgrepp på sambon.

Särskild hänsynslöshet och råhet 
Enligt åklagaren Gun-Britt Ström har Tor Paulsson visat en särskild hänsynslöshet och råhet och att strypgreppen i förlängningen har varit livshotande. Och nu döms han alltså till ett år och fyra månaders fängelse och han ska dessutom betala ett skadestånd på 129 000 kronor till sin sambo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista