Man med traktor attackerade barn

Elva barn och två ridlärare i Rättvik attackerades i lördags av en upprörd granne i traktor. Grannen har länge varit missnöjd eftersom han tycker att ridskolans hästar förstör vägar och mark nära hans tomt. Under en ridtur i lördag kulminerade konflikten.

- Den här mannen betedde sig väldigt hotfullt och hyttade med näven. Sen tog han traktorn och körde på min häst, säger ridläraren Susanne Brännemo.
Ingen kom till skada i händelsen men flera av barnen chockades.
Susanne Brännemo och hennes sambo som driver ridskolan i byn Blecket utanför Rättvik har i flera år upplevt mannen som hotfull.

Ringt polisen flera gånger 
Polisen bekräftar att det finns anteckningar på att hon flera gånger ringt om mannens beteende. Mannen är nu misstänkt för olaga hot, djurplågeri alternativt skadegörelse.
Susanne Brännemo känner sig nu så rädd för mannen att hon inte vågar rida ensam.
- Igår var vi ute på en tur och jag har adrig varit så rädd i hela mitt liv, trots att jag hade med mig min sambo, säger Susanne Brännemo.

Dalanytt har idag varit i kontakt med den upprörda grannen, men han vill inte kommentera det inträffade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".