LUDVIKA

Ny Spendrup på plats i Grängesberg

1:25 min

För en vecka sedan tog Fredrik Spendrup över som VD för bryggeriföretaget Spendrups. I går kväll träffade han anställda och ortsbor i Grängesberg och berättade han om sina planer för verksamheten i Grängesberg.

– Jag ville ta tillfället i akt att berätta för de som bor i Grängesberg vad vi håller på med, säger Fredrik Spendrup.

På bolagsstämman nyligen valdes han till VD och koncernchef efter sin far Jens. Fredrik Spendrup blir därmed den fjärde generationen som leder familjeföretaget. Jens Spendrup blir i stället styrelseordförande.

– De främsta planerna är att vi ska bli ännu större. Och för att kunna bli det måste vi ha ett ännu större och ännu effektivare bryggeri, säger Fredrik Spendrup.

Under fem år ska familjen Spendrup investera 1 miljard kronor i bryggeriet i Grängesberg, bland annat ett nytt jättestort lager. Det ska bli Sveriges största bryggeri.

– Det här är ett så stort steg i vår framtida utveckling, och det berör så många i Grängesberg, så vi vill gärna dela med oss och berätta att "det här gör vi, och vi gör det för att stanna". Det kommer att innebära arbetstillfällen för bygden och hjälpa det här området att utvecklas.

Johannes Rosendhal
johannes.rosendahl@sr.se