William Petzäll. Foto: Henrik Montgomery / Scanpix.
SVERIGEDEMOKRATERNA

William Petzäll utsatt för stenkastning

”Vi har polisanmält händelsen”
1:21 min

Sverigedemokraternas riksdagsledamot på Dalabänken, William Petzäll från Borås, utsattes igår för stenkastning efter att han besökt Hvitfeldtska Gymnasiet i Göteborg.

– När vi startat bilen och var på väg att rulla därifrån var det någon som kastade en sten mot rutan. Jag satt ju i passagerarsidan där stenen träffade så jag fick ju både stenen och glaset över mig, berättar William Petzäll.

Blev du skadad?

– Jag fick ett litet skärsår under näsan men det hade ju kunnat gå betydligt allvarligare.

– Men jag blev chockad, och just i det ögonblicket vet man ju inte om det är någon som kanske skulle kasta ytterligare en sten, så vi kastade oss ur bilen, berättar William Petzäll.

Såg du vem som kastade?

– Nej, varken jag eller någon annan såg det, men det upprättades en polisanmälan så nu hoppas jag att polisen förhör de som var på plats.

Brukar det gå så här våldsamt till?

– Nej inte så här allvarligt, det kan vara folk som välter bord eller river sönder våra flygblad, men det här var utöver det vanliga, säger Petzäll.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Petzäll tog timeout efter fylleri

Sverigedemokraternas dalarepresentant i riksdagen, William Petzäll, tog i februari timeout från sina uppdrag i Riksdagen. Orsaken var att Petzäll en helg i början av februari omhändertogs och sattes i fyllecell av polisen, efter att han uppträtt stökigt och varit påverkad under en fest i Trelleborg.

Han efterträddes av 22-årige Markus Wiechel från Norrköping som tog hans plats på Dalabänken. Han sitter också efter valet i höstas i Norrköpings kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".