Stormöte om nedläggning

Hopp för Idreskola

1:29 min

Än är inte sista ordet sagt i den omdebatterade frågan om högstadiets vara eller icke vara i Idre. Efter stormötet igår öppnar nu ledande politiker för ett nytt beslut.

Igår kväll hölls det stormöte i Idre om det nedläggningshotade högstadiet. Trots att ordföranden i barn och- utbildningsnämnden, Lisbeth Mörk Amnelius från Kommunlistan, sagt att hon inte tänkt komma eftersom hon var rädd för en allt för hätsk stämning så dök hon upp på mötet.

– Jag tänkte om efter att mötet blivit så uppmärksammat, jag tänkte att det skulle vara en garant för att det skulle hållas en god ton eftersom media bevakade, säger Lisbeth Mörk Amnelius.

Den hätska stämningen som befarades uteblev, men det gjorde inte Idreborna. Möteslokalen på kulturhuset i Idre var fylld till bristningsgränsen med föräldrar och elever som inte vill att högstadieskolan ska läggas ner. En av dem är Lina Nordin.

– Det finns inte för mig, vi är fler elever här i Idre än i Särna, skolan har ju alltid funnits, säger hon.

Frågorna till politikerna var många, men svaren desto färre tyckte föräldern Ida Bergset.

– Man fick inte några raka svar, säger hon.

Hur den här frågan kommer slut verkar ingen veta. Till exempel röstade tre centerpartister för en nedläggning av Strandskolan i Idre i BUN, men på frågan om partiet kommer rösta likadant i Kommunstyrelsen svarar det centerpartiska kommunalrådet Kjell Tenn så här:

– Nej, som det ser ut nu när vi har lagt ihop alla pusselbitar så kan det nog bli en annan infallsvinkel i kommunstyrelsen.

Dalanytt
dalanytt@sr.se