FALUN

Åtalas för rånet mot Shell i Enviken

1:12 min

Rånet mot Shell-butiken i Enviken tidigare i vår har i dag lett till åtal vid Falu tingsrätt. Det är tre unga män i åldern 20-24 år från Stockholmstrakten, Norberg och Falu kommun som är misstänkta för rånet.

Det var vid åtta-tiden på kvällen den 6 april som de tre rånarna kom till Enviken i en bil som stulits på en parkering vid Arlanda.


Viftade med kniv
Två av dem trängde maskerade med halsdukar och rånhuvor och beväpnade med kniv in i lokalen, medan den tredje höll vakt vid flyktbilen utanför.

Enligt åtalet hoppade den yngste av de åtalade - en 20-åring från Stockholmstrakten - över disken och viftade med kniven mot en kvinna som är anställd i butiken.

20-åringen tvingade henne att låsa butiksentrén för att hindra andra kunder från komma in. Och därefter ska han ha förmått kvinnan att öppna kassaskåpet och lämna över närmare 9 800 kronor i kontanter och cigaretter för 4 200 kronor.


Greps av vittnen
Vittnen kunde sedan gripa en av rånarna utanför butiken, och 20-åringen som enligt åtalet varit mest aktiv inne i butiken greps strax därefter av en polisman med hjälp av allmänheten.

20-åringen ska nu också stå till svars för att i samband med gripandet ha hotat polismannen och gjort våldsamt motstånd.

Åtalet mot de tre handlar också om bilstölden vid Arlanda.

Dalanytt
dalanytt@sr.se