Polis mördad i Hedemora

En 48-årig polisman mördades i natt på öppen gata i Hedemora. Ännu har ingen gripits för dådet, som rubriceras som mord. Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen till händelsen och de har upprättat en tipstelefon, numret dit är 0243-671 99.

Polisinspektören avslutade sitt arbetspass vid Länskommunikationscentralen i Falun där han jobbar tillfälligt under sommaren, annars är han anställd som polis i Hedemora, klockan elva igår kväll. Sedan tog han en tjänstebil för att åka hem till sin familj i Hedemora.
Väl framme i Hedemora parkerade han tjänstebilen i polisstationens garage och innan han gick hem träffade han en kollega på stationen, säger Sven-Åke Petters kommissarie vid Dalapolisen.
Drygt en timme senare hittades polisinspektören blodig och livlös på Tullhusgatan i centrala Hedemora. Polis och ambulans kallades till platsen och de förde den medvetslöse polismannen till sjukhus, men läkarna kunde inget göra och mannen dödförklarades strax efteråt.

Sven-Åke Petters berättar att 48-åringen var klädd i en civil jacka men hade polisens tröja och byxor på sig. Det fanns alltså inga tydliga tecken som visade att 48-åringen var polis.
Polisen vet inte om 48-åringen blev ihjälslagen på grund av att han var polis. Troligen så använde gärningsmannen ett tillhygge. I Hedemora pågick under natten Stora Daldansen och det fanns mycket folk i rörelse. Därför fick delar av Hedemora spärras av och polisen har nu en häktisk dag framför sig med många förhör.

Gudstjänsten i Svea Parken i Hedemora i dag klockan tio kommer att präglas av det som hänt och inleds med en tyst minut för den mördade polismannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".