Eva Österlund, tävlingsledare för Dalahoppet Foto Johannes Rosendahl
Hopptävling

Dalahoppet lockar många ryttare

"Stort för ridsporten"
1:09 min

Nu i helgen avgörs Dalarnas största hopptävling för hästryttare på Lugnet i Falun. Dalahoppet, som lockar deltagare från hela landet, har uppemot 1.000 starter och 250 hästar står uppstallade på anläggningen.

Dalahoppet arrangeras av Falu Ryttarsällskap och har genomförts i cirka 15 år. Det stora intresset för tävlingen ser ut att bestå.

- Jag tror att det beror på att vi har Lugnet som tävlingsplats. Det är en fantastisk arena där man har allt inom ett litet område, säger Eva Österlund som är tävlingsledare.

I nära anslutning till hoppbanan på Lugnet finns boxar där hästarna står uppstallade, parkering för alla bilar och hästtransporter, duschar och toaletter.

- Det kanske man inte är så van vid på sådana här tävlingar.

Dalahoppet är en nationell hopptävling som lockar ryttare från både Dalarna, Sverige och andra länder.

- Det är stort för Dalarna och ridsporten att ha en så här bra tävling med mycket bra ryttare och bra hästar. Det är kul att se bra ridning, säger Eva Österlund.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".