Sverige har finalchans i lag-VM i speedway

Sverige kom tvåa i kvalet till lag-VM i speedway och måste nu göra upp om en finalplats i ett race off som körs i Poole på torsdag. I det svenska laget körde bland annat Tony Rickardsson och Antonio Lindbäck från Masarna.

Rickardsson blev utesluten i det nionde heatet sedan han kommit för sent till starten. Det blev en nolla för Sverige, medan England tog två poäng och gick upp i ledning, 18-17.

Sedan tog hemmalaget tre raka segrar och ryckte ifrån med ytterligare fyra poäng. Engelsmännen var därefter aldrig hotade.

Unge Antonio Lindbäck hade en jobbig kväll då han nollade i tre heat.

Bäst i det svenska laget var Andreas Jonsson, 14 poäng, följd av Peter Karlsson, 13, och Tony Rickardsson, 11.

Nytt för i år är att lag-VM har minskat antalet lag från fem till fyra. Ett beslut som tagits emot positivt av samtliga.

-Det har också varit ett krav från förarnas sida. Fem man gör att det inte blir någon bra speedway och det är en ökad säkerhetsrisk. Nu blir det mer spännande, tycker svenske förbundskaptenen Tony Olsson till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".