21-åring gripen för polismordet

I går greps en 21-årig man för dödsmisshandeln av polismannen Ulf Grape. 21-åringen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Han anhölls i sin frånvaro redan vid tvåtiden igår och ett par timmar senare greps han i Stockholm med hjälp av Rikskriminalen.
Gripandet var helt odramatiskt enligt Bo Persson, dalapolisens presstalesman

Den 21-årige mannen är hemmahörande i Hedemora kommun och är känd av polisen sedan tidigare. Han är nyligen dömd till vård och skyddstillsyn med speciella föreskrifter efter bland annat vapenbrott, häleri och framkallande av fara för annan.

Det har spekulerats om det var en eller flera gärningsmän, bland annat så anträffades en stulen röd Volvo i närheten av mordplatsen vid tidpunkten för mordet varvid en 24-årig man greps. Men Bo Persson, dalapolisens presstalesman, säger att den mannen inte är misstänkt för någon inblandning i mordet och att det inte finns någon mer som är misstänkt för mordet.

Det är ännu okänt varför polismannen mördades och Bo Persson vill inte säga om det hade med att han var polis eller inte. Resultaten från obduktion kommer senare i dag och förmodligen kan de visa hur polismannen mördades. Chefsåklagare Catharina Wikner vill inte säga om han har erkänt mordet eller om han nekar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".