Åklagare övertygad om 21-åringens skuld

Den 21-årige man som är anhållen misstänkt för mordet på polismannen Ulf Grape har erkänt och åklagaren Catharina Wikner verkar säker på att det är rätt person.
Det grundar hon bland annat på att den anhållne 21-åringens erkännande och att han har kunnat berätta väldigt detaljerat om vad det var som hände utanför polismannens hem i Hedemora i söndags.

Varken åklagaren eller polisen kan ännu ge något svar på varför polismannen mördades. Enligt spaningsledaren Kent Asp är det mycket sannolikt att 21-åringen och Ulf Grape har träffats förut. 21-åringen kommer ju ifrån Hedemora, och Ulf Grape har tjänstgjort där länge.


Sedan tidigare sitter en 24-årig man häktad för stölden av en bil som hittades i närheten av mordplatsen. Han är inte misstänkt i utredningen om polismordet, men polisen vet nu att den mordmisstänkte 21-åringen har åkt i den stulna bilen och utesluter inte att 24-åringen var i närheten när polismannen mördades.
Hur hon vet att 21-åringen varit i bilen vill Catharina Wikner inte svara på.


I går begärde Catharina Wikner 21-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Häktningsförhandlingarna kommer att hållas idag klockan 13.00 i Uppsala tingsrätts lokaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista