Kritik mot Slitz sommarturné

På lördag rullar herrmagasinet Slitz sommarturné in på restaurang Harrys i Falun. I Lördagskvällens program ingår bland annat bikini shower och skönhetstävlingar. Många tycker att den här typen av evenemang spär på den felaktiga kvinnobild som idag finns i samhället.

- Jag blir arg för det är töntigt, säger Marit Fahlander från Falun. I grunden spär det på könsrollerna och kvinnliga sexualiseringen.

I Lördagskvällens Slitz-program kommer det att finnas fyra modeller som ska mingla och träffa besökare. De tjejer som vill få testfotograferas för att få delta i den så kallade Miss Slitz 2005, tidningens svar på Fröken Sverige-tävlingen.

Trots att Marit Fahlander är kritisk till arrangemanget så tror hon att många killar kommer att gå på Slitz-arrangemanget ändå.

- Det är som ett reservat, dom kan gå dit under en kväll och uppleva sin drömkvinna som egentligen inte finns, säger Marit Fahlander.

- Det här handlar om att göra något för våra gäster, säger chefen för restaurang Harrys i Falun Ted Stöffling. Kritiskt granskar vi inte det här i sömmarna för det här kommer inte gå i gränserna i vart fall.

Han kan förstå att det riktas kritik mot arrangemanget men hävdar att människor har en fri vilja om de vill gå eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista