Rymlingar jagas i Jönköpingstrakten

Ett stort uppbåd poliser med helikopter jagar de tre förrymda brottslingarna från Norrtäljeanstalten i Jönköpingstrakten vid lunchtid på söndag. En av dom fritagna är en 27-årig man från Älvdalstrakten.

27-åringen avtjänade ett fängelsestraff på 6 år, för försök till mord och förberedelse till grovt rån, när han avvek från anstalten.

Den efterspanade rymmarbilen, en grå BMW 530, siktades vid niotiden på morgonen av en privatperson strax öster om Gränna, uppger TT.

Tre män satt i bilen och vittnet larmade omedelbart Jönköpingspolisen. Kontrollen av registreringsnumret visade att det handlade om den bil som använts vid fritagningen av de tre internerna från Norrtäljeanstalten.

Jönköpingspolisen kommer också att få förstärkning både från Stockholm, Göteborg och Östergötland. Polisen har upprättat kontrollstationer på ett antal vägar runt Jönköping, Gränna och Huskvarna och E4 är avspärrad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".