Facket kritiskt mot porr på hotell

De flesta hotell i Dalarna erbjuder i dag sina gäster porrfilm mot betalning på hotellrummen. Hotell och resturangfacket, HRF, tycker att porren ställer till bekymmer för dem som jobbar inom hotellbranschen.

- Det har inträffat en del gånger där hotellgäster kollat på porr och blivit inspirerade, så att säga, och gett sig på hotellstäderskor, säger Lars Månsson, ombud på hotell och resturangfacket i Dalarna.

Han berättar att det även finns gäster som kladdat ner hotellrummen med sperma.

Det är bara sex hotell i Dalarna som inte finns med på riksorganisationerna för kvinnojourers lista över porrfria hotell.

HRF driver på sin hemsida en kampanj där man genom korta filmer vill väcka debatt om hur arbetsmiljön kan se ut för till exempel hotellstäderskor.

Men Lars Månsson säger att det också finns andra anledningar att vara kritisk till porr inom Hotell och resturangfacket.

- Det är ju till ganska stor del kvinnoförnedrande. För en fackorganisation som har till sin huvuduppgift att ta till vara medlemmarnas människovärde så är porr något som vi gärna såg att det inte fanns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista