Sex porrfria hotell i Dalarna

Många hotell i Dalarna erbjuder i dag porrfilm mot betalning på hotellrummen. Det visar en kartläggning som riksorganisationen för Sveriges kvinnojourer gjort. Bara sex av över hundra hotell och pensionat i Dalarna har porrfritt.

Hotell och resturangfacket är kritiskt till att hotell har porrfilm tillgängligt för sina gäster därför att man tycker att det ställer till med problem för den kvinnliga personalen på hotellen.

Ett hotell som valt att ha porrfritt är Borlänge Hotell och Värdshus.

- Vi vill absolut inte vara med om att föra porr vidare, säger Kalle Börjesson som driver hotellet. Personalen tycker det är jättebra att vi inte tar in sånt här.

Riksorganisationen för Kvinnojourer i Sverige har kartlagt var de porrfria hotellen finns, och enligt den kartläggningen finns sex hotell i Dalarna som inte har pornografi i sitt utbud. I Borlänge finns ett sådant hotell.

Hotel Galaxen i Borlänge tillhör hotellkedjan Choice. Där har man inga planer på att ta bort utbudet av porrfilmer från servicen, trots att det är få gäster som frågar efter dom och att man inte tjänar särskilt mycket på att tillhandahålla filmerna.

- Kedjediskussionen har varit att man inte ska undandra det utan man ska tillhandahålla ett utbud, säger Ulf Sonesson, VD för Quality Hotell Galaxen i Borlänge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".