Rättegång om våldtäkt idag

Idag inleddes rättegången mot de två unga män, 17 och 18 år gamla som står åtalade för grov våldtäkt på en 16-årig flicka. Den här misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum i en gångtunnel i bostadsområdet Bullermyren i Borlänge den 19:e juli i år.

Rättegångsförhandlingarna under tisdagen skedde bakom stängda dörrar i Falu tingsrätt eftersom både offret, den 16-åriga flickan, och de tilltalade är så pass unga.

Under hela förmiddagen hördes vittnen i rättssalen, men vad som framkommit där är oklart eftersom hela rättegången kantas av sträng sekretess.

De båda unga männen är ju åtalade på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Enligt åklagaren Margareta Brolin är brottet grovt av flera anledningar. Dels på grund av att det var flera personer inblandade i det här dådet, men också för att det togs bilder under den misstänkta våldtäkten med en digitalkamera.

Margareta Brolin anser att de två åtalade har agerat med särskild hänsynslöshet.

Enligt 18-åringens advokat Susanne Croné Morell så erkänner ingen av de båda unga männen sig skyldiga till grov våldtäkt. I övrigt vill hon inte kommentera rättegången, med anledning av sekretessen.

Tidigt i utredningen misstänktes också ytterligare två unga män; en 17-åring och en 14-åring. Men de är alltså inte misstänkta för att ha tagit någon aktiv del i våldtäkten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista