Förhandlingar i hovrätten i Äppelbomordet

I dag inleds hovrättsförhandlingarna mot den 39-årige man som dömdes till livstids fängelse av Mora tingsrätt för mord på Marie Samuelsson i byn Rågsveden utanför Äppelbo.
39-åringen har hela tiden nekat till anklagelserna och enligt den misstänktes advokat Per Borgblad bör 39-åringen frias helt eftersom han anser att det inte finns några bevis som stödjer att hans klient är skyldig.

Per Borgblad menar att bevisläget inte räcker till en fällande dom i hovrätten. Han säger också att eftersom ingen vet exakt när Marie Samuelsson dödades så kan alltså någon annan ha gjort sig skyldig till brottet.
Ingen har ju heller sett att 39-åringen grävde ner hennes kropp. Men om någon annan skulle ha mördat Marie Samuelsson, så blir ju frågan varför den personen skulle välja att gräva ner kroppen i Marie Samuelssons och 39-åringens trädgård.

– Det finns många teorier kring det, en kan kanske vara att kasta skulden på min klient, säger advokat Per Borgblad.

Till Hovrättsförhandlingarna kommer flera nya förhör att redovisas. Bland annat har 39-åringens far förhörts på nytt. Dessutom ska 39-åringens bror vittna. Frågan är hur trovärdiga och avgörande de vittnesmålen är, med tanke på hur nära släkt de här vittnena är med den misstänkte.

– Jag har ingen som helst anledning att misstro deras iakttagelser, säger Per Borgblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".