Många missnöjda med polisreformen

För 10 år sedan genomfördes polisreformen i Sverige och Dalarna. Målet var att polisen skulle arbeta mer med att förebygga vardagsbrott och man skulle jobba närmare människorna i samhället. Men så blev det inte.

I Dalarna har antalet polisstationer minskat från 22 till 13 under dom senaste åren. I till exempel Smedjebacken är det många som vill ha tillbaka polisstationen, en av dom är Rolf Dahlin.

För ungefär ett år sen stängde polisstationen i Smedjebacken. Nu har man ett kontor i kommunhuset öppet varje onsdag mellan 8 och 12. Kajsa Hedén som bor i centrala Smedjebacken tycker inte att det här är någon riktigt bra idé.

Leif Nilsson är kommunalråd och från sitt kontor har han utsikt över Smedjebackens gator. När polisstationen stängde för ett år sen fick kommunen själv genom vaktbolag och dialog med ungdomarna själva ta tag i att förebygga brottsligheten på orten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista