HÖGSKOLAN DALARNA

Satsar miljoner på forskarskola

1:17 min

Högskolan Dalarna satsar de närmaste åren 50 miljoner kronor för att skapa nästa generations lärande. Det ska ske med hjälp av all ny teknik, och i dag det varit en kick-off för en forskarskola kring allt detta.

– Vi har en ganska avancerad webb-baserad utbildning med online-seminarier och så, och det var ett starkt motiv för den här forskarskolan. Men doktoranderna ska också se vad man gör på andra ställen runt om i världen för at få perspektiv på det de gör här hemma. Det berättar Eva Hultin, som är biträdande projektledare.

Temat för forskningen går under rubriken Teknikburna kunskapsprocesser, och idag presenterades de elva doktorander som ingår i den för Örebro Universitet och Högskolan Dalarna gemensamma forskarskolan.

Anna Anderberg är en av de elva forskarna:

– Jag får chansen att titta närmare på vad som försigår på lärarutbildningen och hur man förbereder blivande lärare för kommunikation i dagens samhälle, berättar Anna Anderberg.

– Jag tror att världen är på väg att förändras när det gäller information och där gäller det att lärarna är förberedda och med, avslutar hon.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se