1 av 3
Helena Jansson. Foto Scanpix
2 av 3
Lena Eliasson, Domnarvet, vann sprinttävlingen i Elitserien och för-EM.
3 av 3
Foto: Malin Kennbrant.
ANNICHEN KRINGSTAD:

"Damerna har utvecklats"

0:33 min

Det går bra för dala-löparna under orienterings-VM i Frankrike. Tre medaljer har det hittills blivit, och Annichen Kringstad - tidigare VM-guld-medaljör - tror att framgången bland annat har att göra med att laget byggt självförtroende och trygghet.

Orienterings-VM i Frankrike har ju hittills varit en stor succé för de svenska damerna.

Två tävlingar har avgjorts. Fem av de sex medaljerna har bärgats av svenskor, och tre har vunnits av Dala-löpare, Helena Jansson från Leksands OK och Lena Eliasson från Domnarvet.

På plats i Frankrike finns Annichen Kringstad som vunnit VM-guld ett flertal gånger och hon har den här förklaringen till dom stora damframgångarna.

– När det gäller damerna har flera av dem utvecklats ytterligare några steg under den här säsongen. Och laget har inspirerat och sporrat varandra och tränat tillsammans och stöttat varandra, och jag tror att laget har byggt ett självförtroende som gör att man har en annan trygghet att möta den här typen av utmaningar, säger Annichen Kringstad.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista