Andréas Zetterlund och Catarina Nilsson, medlemmar i Ik Livsnerven på plats för Vasastafetten i Mora. Foto: Stefan Ubbesen.
VASASTAFETTEN

Idrottsklubb samlar in pengar till Afrikas horn

1:27 min

I morgon avgörs årets upplaga av Vasastafetten mellan Sälen och Mora. Ett lopp som i år lockat över 400 lag - närmare 5 000 löpare - att ställa upp. Dessutom arrangerar man en insamling för Afrikas horn i samband med stafetten.

– Vi har en samarbetspartner - International Aid Services - som just nu gör insatser på många platser i Afrika, och de finns på plats. Och vi har sparbössor överallt, och vi samlar in pengar och finns och syns och hörs. Det säger Andréas Zetterlund, medlem i IK Livsnerven.

IK Livsnerven är en idrottsklubb som funnits i tio år. Under stafetten ställer man upp med tio lag. Och varje gång som IK Livsnerven är med i tävlingar och arrangemang, så samlar de in pengar till behövande.

– Ja det har vi gjort sedan starten, därav namnet Livsnerven, berättar Andréas Zetterlund.

– Ge mycket och spring med glädje i hjärtat, säger klubbmedlemmen Catarina Nilsson.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista