Fotboll

Dalkurd fick "bara" oavgjort i toppmötet

2:37 min

Dalkurd jagar serieseger i norrettan. Men i lördagens toppmatch mot serieledande Forward blev det bara en poäng, detta efter 3-3 (1-2).

Det här var verkligen en match med två ansikten. Forward var det klart bättre laget i den första halvleken, medan Dalkurd tog över och dominerade i den andra halvleken.

Gästerna hade 2-0 efter 23 minuters spel och såg ut att gå mot en klar seger. Dalkurd agerade tveksamt och naivt, inte alls med den pondus som ett topplag bör ha på hemmaplan. Båda Forwards mål föregicks dessutom av uppenbara misstag i försvarsarbetet.

Tre minuter före pausvilan fick sedan Dalkurd ett tursamt reduceringsmål. Efter lite flipperspel framför Forwards mål studsade bollen via Nedim Hallilovic in i mål. Några i motståndarlaget ville ha det till hands, men Hallilovic kan lika gärna fått bollen på låret. I alla fall ingen lätt "hands" för domaren att avgöra...

Efter paus blev det spel på en planhalva. Inbytte Ahmed Awad hann bara vara på planen i någon minut innan han ordnade 2-2 i den 60:e minuten och bara nio minuter senare blev det också 3-2 genom Chidi Omeje.

När alla trodde att Dalkurd skulle fixa trepoängaren och kanske göra ännu fler mål visade Forward prov på den styrka som har givit laget en svit på 17 (!) matcher utan förlust. Ett vackert anfall avslutades av Chris Henriksson, som från nära håll stötte in 3-3.

Totalt sett var 3-3 ett rättvist resultat, som på intet sätt avgör toppstriden i norrettan. Det sades före matchen att Dalkurd var tvunget att vinna, men många matcher återstår och topplaget Sirius tappade också poäng under lördagen. Återstår att se hur det går för Umeå och Väsby, de andra två topplagen, under söndagen.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se