Drevdagens skola kritiserad - men stänger inte

Drevdagens friskola kommer inte att stänga. Det säger Jarle Mosshäll som är ordförande i Stiftelsen Drevdagens skola till Dalanytt. Det var igår som Skolverket efter att ha inspekterat skolan kom med kritik på en rad punkter. Bland annat gäller det att föräldrar som ansöker om att placera sitt barn i skolan måste skriva vilka behov barnet har, och skolverket tycker att det är olämpligt eftersom det framstår som att barn med särskilda behov inte alls är välkomna på skolan. Utbildningen vid friskolan ska vara gratis men föräldrarna måste ändå arbeta ideellt för att samla in pengar till skolresor och böcker. Om föräldrarna inte gör det får dom betala ett visst belopp till kassan istället och så får det inte vara enligt skolverket. De punkter som Skolverket krtiserat måste vara åtgärdade senast den 4 pktober annars stängs skolan.

Jarle Mosshäll förstår kritiken, men anser att den är mild och att bristerna är lätta att åtgärda. det kommer att ske inom en månad, lovar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".