innebandy

Inför Superligan och Elitserien

5:59 min

I veckan drar innebandyns superliga och elitserie igång igen. Sporten har kollat läget, och IBF Falun och KAIS Mora har höga målsättningar inför säsongen.

IBF Falun hade det stundtals kämpigt i förra säsongens Superliga. Men laget tog sig till slutspelet, och väl där slog man ut serietvåan AIK och hotade Warberg i semifinalen. Inför den här säsongen är målet högt satt.

– Vi ska till Malmö, det är målsättningen, säger Jonas Adriansson.

För KAIS Mora var det lite tvärtom. I Elitserien övertygade laget och slutade på andra plats. Men när väl slutspelet drog i gång och det gällde som mest, så spelade laget inte på sin högsta nivå. Efter en jämn kvartsfinalserie mot Endre, så slutade drömmen om SM-guld bittert i semifinalen mot Djurgården.

– Vi var sämst när vi skulle vara som bäst, i år ska vi vara som bäst när vi ska vara som bäst, konstaterar nye huvudtränaren Roger Jonsson.

IBF Faluns damer har satsat på många nya namn inför säsongen. Två av dem är tvillingarna Frida och Hanna Lindgren. Dessutom har Malin Dalbjer återvänt.

– Med rätt flyt skulle vi kunna ta guld, men målet är att vi ska till slutspel först och främst, säger Per Nygårds, ny tränare i IBF.

IBF Faluns herrar börjar hemma mot Caperiotäby på onsdag. Damernas första matcher är på lördag, där KAIS Mora spelar borta mot Örebro och IBF Falun tar emot Karlstad på hemmaplan.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se