Nu vill Clas Ohlsons fortsätta växa

I går samlades över 1 100 aktieägare i Clas Ohlssons centrallager i Insjön för den årliga bolagsstämman. De valde bland annat en ny styrelseordförande och det blev tidigare Ikeachefen Anders Moberg som fick det uppdraget.

- Nu ska vi växa ännu mer.
Det var budskapet från Clas Ohlsons nye styrelseordförande Anders Moberg som säger att han ser fram emot det nya uppdraget.

På plats vid bolagsstämman fanns också en av ägarfamiljernas nye representant i bolaget, Mathias Haid. Han är barnbarnsbarn till självaste Clas Ohlson och i förra veckan tog Mathias en plats i styrelsen för Clas Ohlsons dotterbolag i Norge. Men målet är att sitta i moderbolagets styrelse i framtiden. För det är viktigt att rötterna finns kvar i företaget, menar han.

Det har ju gått bra för Clas Ohlson på senare år. Bara i augusti i år ökade försäljningen med 15 procent jämfört med året innan. Den dåliga sommaren är en av förklaringarna, tror aktieägaren Gun-Britt Hagman från Insjön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".