1 av 2
Handelsbanken i Vansbro.
2 av 2
Mats Nygårds. Foto: Eva Rehnström.
POLISEN:

Vansbrorånarna ringas in

Hör spaningsledaren Mats Nygårds
1:13 min

I dag har det gått en vecka sedan det väpnade rånet mot Handelsbanken i Vansbro. Ännu är ingen gripen för brottet men polisen misstänker att de som rånade banken också kan har rånat fler banker i södra Sverige i år.

För exakt en vecka sedan utsattes Handelsbanken i Vansbro för ett väpnat rån. Ingen person skadades fysiskt vid rånet där flera bankfack rensades.

Men polisen misstänker nu att det är samma personer som rånat fler banker i södra Sverige, och man har därför inlett ett samarbete med polisen i Södermanlands och Kalmar län, berättar spaningsledaren Mats Nygårds.

– Det är rånet i Flen i maj och i Vimmerby i juni, och samma tillvägagångssätt och samma bank - Handelsbanken - som är utsatt, och det är mycket som talar för att det är samma konstellation av gärningsmän, säger Mats Nygårds.

Misstänker ni att det är fler inblandade än de som utförde det?

– Ja det gör vi naturligtvis. Det har skett ett bilbyte där bilen bränns, och då måste vi utgå från att det fanns ytterligare gärningsmän.

Får ni in tips?

– Ja det ringer folk hela tiden och det hoppas jag att de fortsätter göra.

När det har gått en vecka, hur stor är möjligheten att få fast förövarna?

– Det är alltid så - vilket brott du än utreder - för varje dag som går så blir chansen sämre, men jag tycker nog att som läget är idag så ser jag hoppfullt på att vi kommer lösa det. Det kommer nog ta sin lilla tid, men jag ser positivt på det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".