1 av 2
Arkivbild. Foto: Emil Holmgren.
2 av 2
Jonas Björkgren, Brages nye huvudtränare, gästade Gomorron Dalarna imorse. Foto: Lars Svan / Sveriges Radio.
Fotboll

Kan Brage resa sig?

”Vi är obesegrade sen jag tog över”
8:20 min

Imorgon börjar kvalet till Superettan för IK Brage som möter Sylvia i den första av två matcher. Mycket är på spel för Brage, men tränaren Jonas Björkgren menar att Brages uppåtgående form kan fälla avgörandet.  

– Vi är obesegrade sedan jag tog över. Och det ska vi fortsätta vara även under kvalet.

Imorgon är det den viktigaste matchen på två år för Brage, som riskerar att förlora sin plats i Superettan. Det har varit en turbulent säsong med flera tränarbyten och en höst med en lång rad av dåliga matcher. Men Jonas Björkgren väljer att fokusera på det positiva i mötena med Norrköpingslaget.

– Vi känner oss positiva efter de senaste matcherna. Jag tror också att vår vana av högt tempo kan spela in. Vi borde ha en fördel av det mot Sylvia.

Ni har ju ändå haft en tung säsong, medan Sylvia gått väldigt bra i division ett. Vad spelar det för roll?

– Jag tror att vår positiva trend i slutet jämnar ut det. Men vi har varit inställda på kval ett tag, och det hade varit värre om vi hade hamnat på kvalplats i slutet av serien som Värnamo gjorde.

– Tempot på de senaste träningarna har varit högt, vi har fått tillbaka flera spelare efter skador och konkurrensen i truppen hårdnar.

Matchen börjar klockan 15.00 imorgon, lördag. Du kan följa den direkt, i sin helhet, i webbradion och i mobilen.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".