Nytt styre i Hedemora. Folkpartiet och Centerpartiet plockas in istället för Långshyttepartiet och Miljöpartiet som kickas ut.
Politik

Nytt styre i Hedemora

Ulf Hansson, S: ”Kommunen behöver det här”
1:11 min

Långshyttepartiet och Miljöpartiet ut. Folkpartiet och Centerpartiet in. Den ekonomiska krisen i Hedemora och bekymren kring Outokumpu och Milko gör nu att styret i kommunen ombildas.

– Kommunen behöver det här i det svåra ekonomiska läge och med den arbetsmarknadssituation som råder. Det är osäkerhet kring Outokumpu och Milko, men framförallt handlar det nu om att få till ekonomin på ett bra sätt i kommunen, säger kommunalrådet Ulf Hansson, S.

Hade inte Långshyttepartiet och Miljöpartiet kunnat hjälpa till med det? 

– Det kanske hade gått i och för sig, men det hade varit svårare. Nu har vi 25 mandat i fullmäktige istället för 21. Centern är dessutom ett stort parti och det känns tryggare att hålla dem i handen.

Gun Drugge från Centerpartiet menar att det här är en ansvarsfull lösning för kommunens bästa.

– Vi ska ta vårt ansvar för att klara av ekonomin. Jag tror att kommuninvånarna vill att vi politiker ska ta ansvar och få ordning, istället för att bara stå och titta på.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".