Faluadvokat upprör med uttalande om Hells Angels

Faluadvokaten Tore Noreberg har en dekal som stödjer det kriminella MC-gänget Hells Angels på sin bil. Själv tycker han inte att Hells Angels är så där särskilt olagliga. Men Karl-Göran Karlsson, kommisarie på polisoperativa samordningsenheten i Borlänge vet bättre.
- Det är ju klart dokumenterat. Det vet väl alla som har lite allmänbildning att den här organisationen driver kriminell verksamhet överallt där de finns, säger Karl-Göran Karlsson till Dalanytt.

I en artikel i Falukuriren idag så framkommer det att advokat Tore Noreberg åker runt i en bil med en dekal på rutan som stödjer Hells Angels. Samtidigt påstår Tore Noreberg att Hells Angels nog inte är så där särskilt kriminella.

- Det är oerhört allvarligt att en representant från rättsväsendet uttalar sig på det här viset. En advokat, det ska ju vara en hyvens medborgare, säger Karl-Göran Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".