1 av 2
Foto: Eva Rehnström.
2 av 2
Kommunstyrelsens ordförande, Lars Isaksson (s). Foto: Eva Rehnström.
SOCIALDEMOKRATISKT INITIATIV

Pris till Avesta för fria bussresor

Lars Isaksson: ”Det känns jättebra”
1:15 min

Ett förslag om gratis bussar ledde till att Avesta tog hem årets Socialdemokratiska Initiativ. Ett pris som delades ut på partiets kickoff i Borlänge igår.

140 socialdemokrater samlades i Borlänge igår för att diskutera framtidsfrågor. Men bland alla diskussioner delades det också ut ett pris.

Årets Socialdemokratiska Initiativ, som gick till Avesta kommun.

– Det känns jättebra. Vi vill vara en kommun som är framåt, säger socialdemokraten Lars Isaksson som är kommunstyrelsens ordförande.

Förslaget om fria bussresor till alla träder i kraft i juni 2012 och kommer att gälla under en prövotid på två år då det ska utvärderas.

De gratis bussresorna innebär en merkostnad på 20 000 kronor vilket är småpengar i sammanhanget, säger kommunstyrelsens ordförande, Lars Isaksson.

– I relation till den faktiska kostnaden på 24 miljoner så är det en liten merökning.

Att det inte blir dyrare för kommunen beror på att de redan idag står för väldigt många busskort till skolungdomar.

– Vi slipper köpa busskort till och våra barn- och ungdomar och det är en stor kostnad för oss idag, säger kommunstyrelsens ordförande, Socialdemokraten, Lars Isaksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".