Foto: Yvonne Åsell/Scanpix
Överåklagaren:

"Quick bör få ny rättegång"

Advokaten: ”Ett viktigt steg”
1:10 min

Thomas Quick bör få resning om mordet på elvaårige Johan Asplund i Sundsvall, som han för tio år sedan dömdes för. Det anser överåklagaren Björn Ericson.

Överåklagaren tycker att målet bör prövas på nytt. Hans yttrande är ställt till Svea Hovrätt, som är den instans som avgör om Quick ska få resning eller inte.

– Det här är ett viktigt steg mot ett nytt resningsbeslut. Åklagarens ståndpunkt väger tungt vid domstolens bedömning, säger Quicks advokat Thomas Olsson.

Det här är det femte mordet som Thomas Quick, som numera heter Sture Bergwall, begärt resning för. Han har beviljats resning och friats i två fall och en ytterligare resning, som gäller morden på två norska kvinnor, ligger för beslut i Hovrätten.

– Domstolarna har hittills dömt på uppgifter som inte stämmer med utredningen, menar Thomas Olsson, som hoppas på en lösning i Asplund-fallet.

– Framförallt för föräldrarnas del, så hoppas jag att sanningen kommer fram till slut.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".