Foto: Pelle Marklund
fotboll

Kontraktjakt väntar Brage

"Inte bra för en förening"
1:08 min

I dag spelar IK Brage sin avgörande kvalmatch efter en turbulent säsong som skapat oreda inom organisationen i föreningen. Alla tränarbyten har gjort att klubben tvingats skjuta upp förhandlingar om nya kontrakt med många av spelarna.

Bara fyra spelare har kontrakt inför nästa år, berättar Lars Håkman som är sportansvarig i Brage.

– Det är klart att det inte är bra. Vi har inte varit overksamma men vi jobbar med mindre förmåga än vi önskat.

När Brages spelare springer ut på Domnarsvallens gräsmatta för att fixa superettanplatsen i dag så är det bara fyra av spelarna i truppen som med säkerhet vet att de sparkar boll i borlängelagets grönvita tröjor nästa år.

Resten står utan kontrakt. Under den gångna säsongen har Brage dessutom haft fyra olika tränare, och än så länge har ingen ny ledare presenterats inför nästa år.

– Tränarna måste ju också få vara med och säga sitt om hur de vill ha och bygga sitt lag. Det viktigaste nu är att hitta en tränartrio till nästa år, som också får vara med och ha synpunkter på vilka som ska spela i Brage kommande säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".