Foto: P4 Gotland, Sveriges Radio.
Gotland Grand National 2011

Fransk debutant vann GGN

Renet:”It was a difficult race”
1:04 min

När storfavoriten Mats Nilsson från Dala-Järna inte kom till start i Gotland Grand National, världens största endurotävling, så vann fransmannen Pierre-Alexandre Renet.

Pierre-Alexandre Renet är crossåkaren som övergått till att tävla i enduro och han blev bland annat fyra i årets VM.

På Gotland fanns han med i toppstriden från start till mål. Fransmannen hade en bit in i tävlingen en hård sekundstrid med norrmannen Kjetil Gundersen och då trodde alla på en tät kamp in i det sista.

Men efter fyra varv fick Gundersen maskinfel på motorcykeln och en bedrövad norrman kunde från depån se på när Renet drygade ut sin ledning.

Veteranen Anders Eriksson fick en dålig start men arbetade sig upp i fältet och inför sista varvet var han bara ett par minuter efter ledaren.

Men Erikssons slutspurt hjälpte inte och Tibroåkaren fick än en gång göra skäl för epitetet som den ständiga tvåan. Andreas Hultman, Kils MK slutade trea. 

Pierre-Alexandre Renets vinst innebar att han tog hem sin första titel, i sin allra första start i Gotland Grand National.

Mats Nilsson har vunnit Gotland Grand National åtta gånger men en handskada satte stopp för honom i år.


Gotlandsnytt

Damklassen

Sandra Adriansson, FMCK Borås, vann damklassen. Två blev Frida Östlund, Karlskoga-Degerfors MK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".