1 av 2
Foto: Emil Holmgren
2 av 2
Foto: Emil Holmgren.
ishockey

Härliga segrar igen, Leksand och Mora

Moras Daniel Viksten: "Fick lite tändvätska"
1:30 min

Mora och Leksand vann igen i hockeyallsvenskan. MIK stod för en härlig kämparinsats och vann hemma mot Almtuna, 5-3, medan LIF var effektiva mot Tingsryd och vann med 5-0.

Alla poäng är viktiga i hockeyallsvenskan, tre nya viktiga poäng stod på spel för både Mora och Almtuna. Det var jämnt och tight i hela matchen, men Mora tog hand om alla poängen efter att ha slitit hårt hela matchen igenom.

Daniel Viksten var bäst att producera framåt med två sköna mål. Nu stabiliserar laget sin play-off-position en aning, även om det är mycket jämnt kring strecken.

Under fyra veckor kommer Mora att förstärkas på backsidan av Juha Mielonen, han kommer närmast från Helsingfors i den finska ligan.

Leksand hade en relativt enkel resa mot Tingsryd. Men Tingsryd var absolut inte ofarliga. Erik Hanses stod för en bra insats, samtidigt som leksingarna var effektiva framåt.

Johan Ryno gjorde tre mål och Leksand tog sig nu om Västerås i tabellen och är uppe på tredje plats.

* Tyvärr finns det inte någon intervju med Leksandsspelare tillgängligt.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".