Foto: SR.
ÄLVDALEN

Strypt tillskott för Salem

Hör verksamhetsledare Berit Sisell
1:09 min

Protestlistor cirkulerar just nu i Älvdalen mot ett kommunalt beslut som gör att jobb och vardagstrygghet inom baptistförsamlingen Salem för närmare 30 personer, riskerar att försvinna.

Det handar om den sociala verksamhet som baptistförsamlingen Salem bedriver på uppdrag från kommunen. Men Salem behöver ett tillskott på 1,8 miljoner kronor och det har kommunen tills vidare sagt nej till.

Berit Sisell som är verksamhetsledare har i det här läget tvingats varsla sig själv och andra personer.

– Det är personer som har placerats genom arbetsförmedlingen och det är personer som är i behov av skyddade arbeten, säger Berit Sisell.

Vilken typ av jobb är det frågan om?

– Sedan tidigare har det varit köket som varit i centrum, men nu har man också utvecklat fler verksamheter så som second hand-verksamhet och bokförsäljning på nätet och tar också emot uppdrag som man fått från olika håll.

Finns det några alternativ för de människor detta gäller?

– De här personerna har ju kommit hit för att kommunen, försäkringskassan och arbetsförmedlingen har bett om plats för att de inte sett något annat alternativ.

Vad gör ni för att övertyga att verksamheten ska vara kvar?

– Vi fortsätter jobba på med allt för att göra bästa möjliga och för att visa att vi gör ett bra jobb, säger Berit Sisell.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".