Klartext. Foto: Helena Broström.
CENTRUM FÖR LÄTTLÄST

Klartext mottog Lätta priset

Hör motiveringen
2:00 min

I dag fick radioprogrammet Klartext, som görs i radiohuset i Falun men som sänds över hela P4-nätet i landet, ta emot Lätta priset. Det är ett pris som Centrum för lättläst delar ut.

Så här sa VD:n för Centrum för lättläst, Bror Tronbacke, för några timmar sedan när priset överlämnades vid en ceremoni i Radiohuset i Stockholm.

– Klartext är nyhetsprogrammet på lätt svenska. Klartext berättar om politik, ekonomi, sport och mycket annat. Klartext berättar om nyheterna på ett lugnare sätt och med enklare ord. Klartext vill att nyheter ska vara tillgängliga för alla. Klartext har funnits sedan 1994 och är det enda radioprogrammet som vänder sig till de som har lässvårigheter eller är otränade läsare. Varje vardagkväll lyssnar flera hundra tusen på Klartext för att få veta vad som händer i Sverige och världen. Det är med glädje som Centrum för lättläst idag överlämnar prissumman 25 000 kronor till Klartext.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".