Drevdagen svarar på kritiken från Skolverket

I början på september kritiserade Skolverket Drevdagens friskola på en rad punkter. Verket hotade med att stänga skolan om inte de kritiserade punkterna åtgärdades inom en månad. Den tiden har nu löpt ut.

Jarle Mosshäll som är ordförande i stiftelsen Drevdagens skola säger till Dalanytt att man nu åtgärdat dom brister som fanns och man har också skickat sin åtgärdsplan till skolverket.
Han tror att åtgärdsplanen ska räcka och att skolan kommer att finnas kvar.

Kritik på flera punkter
Drevdagens friskola fick kritik på flera punkter. Bland annat för att föräldrar som ansöker om att placera sitt barn i skolan måste skriva vilka behov barnet har, och Skolverket tycker att det är olämpligt eftersom det framstår som att barn med särskilda behov inte alls är välkomna på skolan. Men Drevdagens friskola ska vara öppen för alla barn.
Innan man anställer ny personal ska skolan kontrollera att den personen inte är straffad, men det har man inte gjort på Drevdagens skola.
Undervisningen är avgiftsfri, men föräldrarna måste istället arbeta ideellt med till exmepel Bingolottoförsäljning och dom pengarna går till skolans vanliga verksamhet och så får det inte vara säger menar Skolverket.

Åtgärdat
Men dessa punkter ska nu enligt Jarle Mossberg vara åtgärdade.
Skolverkets kommer att följa upp Drevdagens friskola inom ungefär en månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".