Gymnasieskola i Avesta måste spara

Gymnasiet på Domarhagsskolan i Avesta måste spara drygt fyra miljoner kronor den här terminen. Det beror på att fler elever än beräknat studerar på annan ort och det får hemkommunen betala.

Besparingen innebär för eleverna bland annat färre lektioner och sämre läromedel för gymnasieeleverna på Domarhagsskolan.
- Vi får i stället för böcker kopierade häften eller så läser läraren högt ut boken och vi antecknar, berättar Ann-Sofi Ragnegård, Moa Andersson, Elin Jakobsson, Linda Allamartin och Johanna Lindstedt går samtliga tredje året på omvårdnadsprogrammet på Domarhagsskolan.

Samma  undervisning på kortare tid
Ingemar Gustafsson är lärare där.
- Vi ska ju göra samma undervisning på kortare tid och det är ingen än som kunnat visa hur man ska kunna rationelaisera i undervisningen där man jobbar med elever.
Men faktum kvarstår. Skolan ska spara och det går ut över verksamheten, säger rektor Anders Svensson.
- Det är med tungt sinne som man gör besparingar. Men vi vet ju att det inte finns några andra pengar att ta till, säger han och suckar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".