Nu har hon fått ersättning

Mai-Lis Mårts i Mora skulle i april i år ha jobbat sitt tjugoåttonde år hos knivtillverkaren KJ Eriksson i Mora. I stället blev hon arbetsbefriad sedan företagsledningen bestämt sig för att genomföra en omorganisation.
Efter en juridisk process har KJ Eriksson och Mai-Lis nu förlikats och hon har med hjälp av facket fått ersättning för hur hon behandlats.

- Jag kommer aldrig att förlåta dem för hur de har behandlat mig, säger hon till dalanytt. Maj-Lis Mårts skulle ha jobbat hos knivtillverkaren KJ Eriksson i Mora i 28 år om hon inte blivit uppsagd.
KJ Eriksson:s ledning ville att den som skulle ta över Mai-Lis tjänst skulle kunna engelska och ha mer kunskaper i hur bokföring fungerar. Mai-Lis är övertygad om att hon hade kunnat lära sig de sakerna om hon fått chansen att gå en utbildning.

Vägrade knäckas
Men Mai-Lis vägrade att låta sig knäckas och har under tiden hon sökt nytt jobb hunnit måla om sitt hus i Utmeland i Mora. Hon berättar för Dalanytt att hon tycker det är viktigt att hennes historia berättas.

- Jag tycker att folk ska få veta hur företaget har behandlat mig, säger hon.
Det var i augusti förra året som Mai-Lis och hennes arbetskamrater som skötte KJ Erikssons administration fick veta att det skulle ske en omorganisation inom företaget. De gamla tjänsterna skulle utlysas som nya och personalen ombads söka tjänsterna på nytt.
Mai-Lis gjorde som företaget sa, men fick i oktober reda på att hon inte fick vara kvar, utan var uppsagd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".