Innebandy-VM

Sverige i VM-final efter tre mål av Kristofferson

Sverige vann med förkrossande 11-2 i semifinalen mot Schweiz. IBF Faluns Sara Kristofferson stod för tre av målen.

– De gick upp och stressade oss ganska högt, men vi trummade på och till slut vek de ned sig, sade Sara Kristofferson efter matchen, och konstaterade:

– Vi är bättre och starkare än dem.

– Vi hade väntat oss en tuff match, men vi satte våra chanser och det gjorde inte Schweiz, säger Kais Moras Anna Wijk som är en av de andra dalaspelarna i truppen. 

Sverige hade fyra raka segrar fram till semifinalen och det med ett lag där debutanter som Amanda Larsson blandas med veteraner som Karolina Viberg, som gör sitt sjätte VM.

Just Larsson gjorde matchens första mål och sitt elfte i turneringen efter drygt tre minuters spel.

Sen rann det iväg till 3-0 för Sverige genom Josefina Eijremo och Sara Kristoffersson.

Schweiz reducerade genom Silvana Nötzli, men trots aggressivt offensivt spel från deras del fick Sverige till 6-1 i första perioden.

– Det här kan Schweiz aldrig vända, kommenterade då Radiosportens reporter på plats, Robert Tennisberg.

I början av andra perioden reducerar Schweiz genom Ramona Gabothuler.

Men det hjälpte föga. Kristoffersson passade på att göra sitt tredje mål för matchen drygt tio minuter senare. Eijremo gjorde sen 8-2 på pass från Kristoffersson.

– Schweiz får skylla sig själva. Om de ska ta chansen får de inte bjuda på sådana här luckor i försvaret, säger Radiosportens expert Peter Ahnberg.

Amanda Larsson gjorde till slut semifinalen till en fin cirkelkomposition genom att göra det sista 11-2-målet fyra minuter innan matchens slut.

Guldvittring för Jan-Erik Vaaras landslag. Nu väntar Finland i final idag.

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sr.se