Manifestation mot våld i Falun

Under måndagseftermiddagen gick runt trehundra människor, unga som gamla, i ett fackeltåg i centrala Falun, till minne av Mattias Ström som i somras misshandlades till döds på öppen gata. Och efter fackeltåget samlades de som ville i Globen-huset i Falun för eftertanke, samtal och samvaro.

- Vi måste börja fundera över hur vi ska få människor att engagera sig, säger Nina Mayer, en av dem som deltog i manifestationen och samtalet efteråt. En sån här kväll känner jag ett ljus i mitt hjärta för den finns, den kraften som engagerar människor.

Tommy Johansson från IOGT-NTO som var med om att arrangera manifestationen berättar att man nu startat nattvandringar i Falun.

- Det har kommit in ett gäng vuxna som är ordentligt engagerade i det här. Det är nog en samlad känsla hos många nu att man måste göra något på lokal nivå och ta sitt ansvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".