Nattbus till Orsa på lördagskvällar

Från årsskiftet erbjuder Orsa kommun buss från Mora till Orsa och Skattungbyn på lördagkvällar. Det är ungdomsrådet i kommunen som efterlyst den här möjligheten och nu har kommunledningen bestämt sig för att gå dem tillmötes.

Det är kommunstyrelsens arbetsutskott som har tagit önskemålet från ungdomarna på allvar. Arbetsutskottet föreslår nu att anropsstyrd busstrafik ska startas på försök.

- Det innebär att om man behöver åka kollektivt kan man göra det om man ringer och besäller någon timme före. Det blir kommunen som betalar, säger Ann Beskow.

Beroende på hur många som åker med räknar Ann Beskow med att det kommer att kosta kommunen mellan 40-60 000 kronor om året. En summa som kommunen gärna betalar, trots att vi har ett länstrafikbolag som ska sköta kollektivtrafiken.

- Alla extra önskemål från kommunen får vi betala själva. Men jag skulle väldigt gärna vilja ha en utökad kollektivtrafik, säger Ann Beskow.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".